Catalog – Album aniversar: „Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea – 70 de ani”

Autor: Catalog realizat de Asociația ”Amici Artis” în cadrul proiectului: Festivalul “Romul Ladea” ediția a XX-a în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca

Un alt proiect realizat la MPrint a fost şi albumul aniversar dedicat Liceului de Artă, în paginile căruia se regăseşte istoria acestei prestigioase instituţii, dar şi un extrem de util şi îngrijit dicţionar al profesorilor artişti.

„Înfiinţat în anul 1949, Liceul de Arte Vizuale ”Romulus Ladea” din Cluj-Napoca reprezintă un nume de referinţă în învăţământul vocaţional din România.

În acești 70 de ani de istorie ai liceului, profesorii de ieri şi de azi au educat, au hrănit mintea și inima a 70 de generaţii de absolvenți. Zi de zi, aici, fiecare dintre noi, și-a îndeplinit cu dedicare și modestie rolul său. De la director până la personalul nedidactic, împreună, am format o echipă unită într-un efort comun având ca prim obiectiv educația de calitate și performanța în domeniul artistic. Copiii nu-și amintesc doar ceea ai încercat să-i înveți, ci mai ales ceea ce ai însemnat pentru ei atât ca dascăl dar și ca om.

Istoria liceului nostru stă sub semnul permanentei reinventări, a provocărilor transformate în oportunităţi, a neobositei căutări în drumul către performanță, a realizărilor individuale dar şi a valorii colectivului și a muncii în echipă. Cei ce au trecut prin acest liceu, profesori și absolvenţi, fac cinste școlii noastre atât în țară cât și în străinătate. Mulți dintre ei sunt astăzi nume de referință, ”artişti în topul mondial”, ca să îl citez pe distinsul Ioan Sbârciu, unul dintre foștii profesori ai liceului nostru, cunoscut artist plastic, în prezent preşedinte al Senatului Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca (UAD). Fenomenul artistic de la Cluj, remarcat în întreaga lume, este și rezultat al talentului și muncii numeroșilor absolvenți ai liceului nostru, deveniți cadre didactice la prestigioasa Universitate de Arte și Design din Cluj-Napoca.

Majoritatea profesorilor din cadrul liceului, care predau azi specializarea ARTE, datorăm formarea noastră acestei instituții și dascălilor noștri. În calitate de discipoli ai remarcabililor profesori care au predat în acest liceu și având exemplul personal al acestor oameni și artiști deosebiți, am ales cariera didactică. Ei ne-au inspirat și ne inspiră zi de zi în munca noastră.

În paginile acestui album sărbătorim cu toții, dascălii din trecutul şi din prezentul acestei şcoli, absolvenți ai săi de pretutindeni, fericita întâlnire cu artiști deosebiți, mentori și discipoli, colegi și prieteni, aici, în locul unde oglinzile au devenit ferestre.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați ales să fiți alături de noi în anul aniversar al școlii noastre, celor care v-ați implicat în organizarea atelierelor, expozițiilor, concursurilor pentru elevi în cadul Festivalului ”Romul Ladea”, ediția a XX-a, precum și celor care ați ales să susțineți liceul nostru prin prezența dumneavoastră în paginile acestui album. Suntem fericiți și onorați să vă avem alături în aceste clipe de aniversare.”

Hermina Csata, Coordonator al proiectului

PENTRU MAI MULTE DETALII,

ACCESAȚI PAGINA DE CONTACT

PUNCT DE LUCRU

Str. George Baritiu nr. 22, ap. 5

Cluj-Napoca, Cluj

tipografiecluj@gmail.com

PERSOANE DE CONTACT

Ing. Muresan Florin

Mobil: 0745 151 064

Ing. Muresan Marius

Mobil: 0727 815 980

×